“ Voor de beste verloskundige zorg in Assen en omstreken „

Aiber Verloskundigen Assen

Voor vaders Je wordt papa

Je wordt papa!

Als aanstaande vader komt er heel wat op je af. Je partner is zwanger en alle lichamelijke en emotionele veranderingen die ze doormaakt vragen om de juiste reactie. Maar hoe doe je dat? En je hebt zelf vast ook vragen over de bevalling en hoe je er voor haar op dat moment kan zijn. En dan is je baby er. De rol van de vader om een baby te troosten na de geboorte is net zo belangrijk als die van de moeder. Je kunt je misschien maar beter gaan voorbereiden op wat komen gaat!

Er is een zwangerschapskalender  met de zwangerschap week voor week speciaal voor vaders. In deze kalender lees je vanuit jouw perspectief hoe je baby groeit, hoe het lichaam van je partner verandert en waar je allemaal aan moet denken tijdens de zwangerschap.

Hier volgen een aantal tips om je te kunnen voorbereiden:

  • Er is een online cursus speciaal voor vaders: Welcome to mankind. Een Nederlandse cursus van vier modules die je met korte video’s voorbereid op alle aspecten van zwangerschap, bevalling en daarna. Luchtig, vrolijk en serieus. Daar is ook de gelegenheid je aan te sluiten bij een community van mannen die in dezelfde periode als jij een kindje verwachten. 
  • Er is een handig boek: Aanpakken voor vaders geschreven door verloskundige, onderzoeker en trainer David Borman. Hij geeft je praktische tips voor de zwangerschap, bevalling en de kraamtijd.
  • Als aanstaande vaders heb je vaak andere vragen dan de aanstaande moeder. Vaak gehoord is: hoe zou het zijn als mijn vrouw echt gaat bevallen? Wat kan ik doen? Wat moet ik regelen? Hoe zet ik de Maxi-Cosy vast in de auto? Herkenbaar? Dan is er ook voor jou genoeg informatie te vinden in de cursus ZWNGR. Voor € 6.99 per maand heb je toegang tot deze cursus die je samen met je partner volgt. De cursus is online dus je kunt samen kijken wanneer het jullie uitkomt.
  • In “Tuurlijk schatje” lees je hoe mannen in negen maanden vader worden. 
    “Je meisje is zichzelf niet, maar een hormonale toverbal die telkens van kleur verschiet – en geen idee wanneer in welke kleur precies. Maandag de stralend zwangere, donderdag het chagrijn op oorlogspad. Dit boek geeft jou als aanstaande vader de nodige houvast.”
  • Hier alvast wat nuttige tips voor  wat je als vader kan doen om contact met je baby te maken.

 

Wij zijn aangesloten bij de Koninklijke Organisatie van Verloskundigen