“ Voor de beste verloskundige zorg in Assen en omstreken „

Aiber Verloskundigen Assen

Leefstijl Zwangerschap

yogakleinBij een zwangerschap komt heel wat kijken; een veranderend lichaam, een kinderkamer maken, je voorbereiden op je rol als moeder en zo nog veel meer. Dit roept natuurlijk veel vragen op. Veel zwangere vrouwen hebben ook vragen als: wat mag ik wel en niet eten tijdens mijn zwangerschap, mag ik mijn sport nog wel blijven beoefenen en kan een enekel keer een glas wijn echt niet?

 

Voor deze vragen en adviezen over leefstijl is het leefstijlgesprek. Tijdens je eerste afspraak met de verloskundige word je doorverwezen naar een gesprek met een leefstijlconsulente. Je maakt hiervoor zelf een afspraak. Dit gesprek vindt gewoon plaats in de verloskundigenpraktijk.

zwangergezondkleinTijdens het leefstijlgesprek met de leefstijlconsulente komen alle onderwerpen aan bod die betrekking hebben op leefstijl.Hierbij kun je denken aan bewegen, roken, alcohol, voeding, ontspanning, werk, maar ook hoe je je voelt.
De leefstijlconsulente zal over deze onderwerpen informatie geven zodat je weet wat het beste voor jou en je baby is. Natuurlijk is er ruimte voor vragen over deze onderwerpen. Maar dat is niet alles, ook met je zorgen, onzekerheden en problemen kun je bij de leefstijlconsulente terecht. Twijfel niet en schrijf je vragen op, zo kom je voorbereid naar het gesprek.

zwangerfitkleinMocht je behoefte hebben aan een vervolggesprek met de leefstijlconsulente, dan is het mogelijk om aan het eind van het gesprek een nieuwe afspraak te maken.

De leefstijlconsulenten zijn gespecialiseerd in voorlichting en preventie op het gebied van gezondheid en zwangerschap. De leefstijlconsulenten werken nauw samen met je verloskundige.

Wij zijn aangesloten bij de Koninklijke Organisatie van Verloskundigen