“ Voor de beste verloskundige zorg in Assen en omstreken „

Aiber Verloskundigen Assen

20-weken echo

Structureel Echoscopisch Onderzoek (SEO)

2013-102d2

Echo bij 20 weken

De 20-weken echo wordt uitgevoerd bij ons op de praktijk.  Op verzoek worden deze echo’s ook gemaakt bij zwangeren die voor hun controles in het ziekenhuis of bij andere praktijken zijn ingeschreven.

De SEO, ook wel 20-weken echo genoemd wordt aan iedere zwangere aangeboden. Met dit echo-onderzoek wordt er gekeken naar eventuele afwijkingen. Verreweg de meeste kinderen komen gezond ter wereld. Echter bij een klein percentage (3%) wordt er voor of na de geboorte een aandoening vastgesteld. Een deel van de aandoeningen kun je met behulp van echoscopie in de zwangerschap opsporen. De 20-weken echo wordt tussen de 18 en 22 weken gemaakt.Als je het geslacht van de baby graag wilt weten, dan kan dat ook tijdens deze echo worden bekeken. Het maken van de echo duurt ongeveer 45 minuten. Er zitten voor- en nadelen aan dit onderzoek. Tijdens een gesprek over mogelijke onderzoeken zullen we je over deze echo voorlichten en helpen een keuze te maken. Wil je je alvast een beetje voorbereiden op het gesprek kijk dan op 20-weken echo voor meer informatie.

2013-103d3

3D-echo bij 20 weken

Wanneer je een hoger risico hebt op afwijkingen bij de baby dan gemiddeld (bijvoorbeeld omdat er in je familie een aandoening voorkomt waarop jouw baby ook meer kans heeft), dan krijg je een GUO. Een GUO (Geavanceerd Ultrageluid Onderzoek) is uitgebreider dan een SEO en wordt in het UMCG gemaakt. Een verwijzing hiervoor krijg je van ons.

 

Wij zijn aangesloten bij de Koninklijke Organisatie van Verloskundigen