“ Voor de beste verloskundige zorg in Assen en omstreken „

Aiber Verloskundigen Assen

De plaats van bevallen De bevalling

Thuis of in het ziekenhuis

Als de zwangerschap en baring ongestoord verloopt kan je kiezen om thuis of poliklinisch in het ziekenhuis te bevallen. Als je dat nog niet weet is dat helemaal niet erg. Het gebeurt zelfs wel eens dat je tijdens van de bevalling nog van gedachten verandert. Zorg er daarom voor dat je ook als je poliklinisch gaat bevallen een kraampakket in huis hebt. Als je een thuisbevalling in gedachten hebt, maar je er niet prettig bij voelt tijdens de weeën mag je altijd nog kiezen voor het ziekenhuis. Rond 34 weken maken we een extra lange afspraak om je wensen ten aanzien van de bevalling te bespreken. Meer daarover vind je onder bevallen

david-veksler-D-LFcrCkoxM-unsplash

Als je poliklinisch wilt bevallen is het niet nodig dit niet van te voren met het ziekenhuis te regelen. Als je poliklinisch gaat bevallen beoordelen we meestal eerst thuis of het al tijd is om naar het ziekenhuis te gaan. Op het moment dat het zover is bellen we dat we willen komen. We hebben een prettige en nauwe samenwerking met het WZA maar bevallen in het Martini ziekenhuis kan ook. Het komt voor dat er in het ziekenhuis van je keuze geen plek is en we naar een ander ziekenhuis worden verwezen.

Het kan zijn dat je bevalling wordt ingeleid. Dan is er een medische reden om te gaan bevallen. Er kan niet worden afgewacht tot de baby zichzelf aankondigt. Het kan best spannend zijn om ingeleid te worden. Dit filmpje laat zien hoe dat gaat.

Begin 2020 zijn de nieuwe verloskamers in Assen geopend. Elke bevalkamer heeft een eigen badkamer en op twee van de vier  is ook een bevalbad aanwezig. Klik hier voor meer informatie over de afdeling verloskunde van het Wilhelmina ziekenhuis. Je kunt ook een filmpje over de afdeling bekijken. Houd wel rekening met een eigen bijdrage als  je zonder medische indicatie in het ziekenhuis wilt bevallen. Hoeveel dit is hangt af van je verzekering en polisvoorwaarden. Voorkom verrassingen achteraf dus vraag dit altijd even na bij je verzekeraar.

Wij zijn aangesloten bij de Koninklijke Organisatie van Verloskundigen