“ Voor de beste verloskundige zorg in Assen en omstreken „

Aiber Verloskundigen Assen

Wat doen wij

Verloskundige zorg

Als verloskundige zijn wij gespecialiseerd in de begeleiding van de zwangerschap, bevalling en de kraamtijd.

Zwanger zijn en bevallen is een bijzondere,ingrijpende en belangrijke gebeurtenis in je leven. Daarom is ons doel om je hierbij persoonlijke optimale steun en begeleiding te geven en tegelijkertijd de gezondheid van jou en die van je baby te bewaken.

Vrouwen die om medische reden onder controle van de gynaecoloog zullen zijn tijdens hun zwangerschap kunnen zich ook direct bij ons aanmelden. Na het eerste gesprek wordt dan de verwijzing naar de gynaecoloog door je verloskundige geregeld. Voor de zorg in de kraamperiode kom je altijd weer bij ons terecht. 

Onze zorg beperkt zich in principe tot de gemeente Assen en de dorpen Loon, Witten, Rolde, Grolloo, Zeijen, Vries, Hooghalen en Bovensmilde. Deze keuze hebben wij gemaakt omdat we het prettig vinden om kleinschalig te werken. Door de geringe afstanden kunnen we snel bij je zijn als je ons nodig hebt. We voldoen hiermee aan de richtlijn van onze beroepsgroep om in spoedgevallen binnen een kwartier aanwezig te kunnen zijn. Zwangeren die wonen buiten dit gebied kunnen altijd bellen om te overleggen of het in uitzonderlijke gevallen mogelijk is dat wij de verloskundige zorg op ons nemen.

Echo-onderzoeken1_kelly-sikkema-IE8KfewAp-w-unsplash

Op de praktijk voeren wij de volgende echo-onderzoeken uit:

  • Vroege echo (rond 8 weken)
  • Termijnecho (tussen 10 en 12 weken)
  • 13 wekenecho (tussen 12+3 en 14+3 weken) vanaf 1 september 2021
  • 20-wekenecho (SEO)
  • Groeiecho als daar een reden voor is
  • Liggingsecho (rond 36 weken)

Kijk onder het kopje echo’s voor meer informatie hierover.

Voorlichting en cursussen

Binnen ons verloskundig samenwerkingsverband zijn er allemaal voorlichtingsfilmpjes opgenomen over de zwangerschap en bevalling. Neem zeker een kijkje op de website!

Ook werken wij samen met verschillende organisaties die voorlichting en cursussen geven vanuit hun eigen visie zoals samen bevallen, yoga, haptonomie, zwanger en fit, AFP-fysiotherapie en zwangerschapsgym en borstvoedingsdeskundigen.

Tip: Borstvoedingscursussen die worden gegeven door een erkend lactatiekundige wordt soms vergoed door je verzekeraar. Kijk in de polisvoorwaarden van je verzekeraar en let daarop als je je aanmeldt voor een borstvoedingscursus.

Anticonceptie

Ook als je juist niet zwanger wil worden kun je bij je verloskundige terecht. Het maakt niet uit of je kiest voor een pil, spiraal of implanatie-staafje. We bespreken eerst wat je wensen zijn en wat het beste bij je past. Daarna kunnen we elke vorm van anticonceptie voor je regelen.

Werken aan kwaliteit

Om de kwaliteit van zorg in onze praktijk hoog te houden volgen wij regelmatig nascholingen en cursussen.
Ook vindt er regelmatig overleg plaats tussen ons en andere beroepsgroepen die met de verloskunde te maken hebben zoals kraambureaus en gynaecologen. Dit zorgt ervoor dat de samenwerking optimaal verloopt.

KNOV Keurmerk

Wij zijn aangesloten bij de Koninklijke Organisatie van Verloskundigen