“ Voor de beste verloskundige zorg in Assen en omstreken „

Aiber Verloskundigen Assen

Aanmelden voor een voorlichtingsavond

Er zijn twee voorlichtingsbijeenkomsten: Een vroege voorlichtingsavond ‘Gezond zwanger’ en een late voorlichtingsavond over de bevalling.

  • Vroege voorlichtingsavond ‘Gezond zwanger”

Tijdens de vroege voorlichtingsavond zal je alle informatie krijgen over een gezonde zwangerschapBen je net zwanger of heb je een kinderwens? Kom dan naar de vroege voorlichtingsavond Gezond Zwanger in het WZA. Elke 6 wk is er een informatieavond van 19.30-21.30 uur. Kijk voor alle data op de agenda van het WZA. Deze avond is een initiatief van onze praktijk samen met het WZA en het GGD en is bedoeld voor alle zwangeren (tot 14 wk ongeveer) en hun partners èn voor vrouwen/stellen met een kinderwens. Deze avond wordt ondersteund door verschillende ketenpartners, zoals Moeders voor moedersSamen bevallenDe KraamvogelKraamzorg het Groene kruis, AFP-fysiotherapie, en PCP Assen (fysiotherapie). Je krijgt tijdens deze avond volop informatie om je goed voor te bereiden op een gezonde zwangerschap. Deelname is gratis en na afloop krijg je een goed gevulde goodybag. Meld je aan bij de secretaresse van de kraamafdeling 0592-325370.

  • Late voorlichtingsavond ‘De bevalling en de kraamtijd’

Tijdens de late voorlichtingsavond zal je alle ins en outs horen over de bevalling, maar ook over de kraamtijd. De voorlichtingsavond is een multidisciplinaire samenwerking vanuit het VSV (het Verloskundig Samenwerkingsverband Assen, wat bestaat uit alle verloskundigen, gynaecologen, kinderartsen en kraamzorgorganisaties in de regio Assen e.o.

Op deze avond zal een eerstelijns verloskundige (verloskundige vanuit de praktijk) jullie informatie geven over de fysiologische (normale) bevalling, de thuisbevalling en de poliklinische bevalling en wat je daarbij kan verwachten. Een tweedelijns verloskundige (verloskundige die werkt in het WZA) zal meer informatie vertellen over wat je kan verwachten op het moment dat je in het ziekenhuis moet bevallen door een medische reden. Tot slot zal de kraamverzorgster jullie vertellen wat je kunt verwachten in de eerste 10 dagen na de bevalling.

Al met al veel informatie die je niet wilt missen voordat je gaat bevallen. Het is aan te raden tussen de 26 en 34 wk zwangerschap de avond te bezoeken. De voorlichtingsavond ‘Bevallen’ wordt 1x per 3 weken gegeven in het WZA. Klik voor alle data op de agenda van het WZA. Je kunt je aanmelden met dit formulier of bellen naar de secretaresse van de kraamafdeling op telefoonnummer: (0592) 32 53 70.

Wij zijn aangesloten bij de Koninklijke Organisatie van Verloskundigen