“ Voor de beste verloskundige zorg in Assen en omstreken „

Aiber Verloskundigen Assen

Wie is wie

Team A

Baby IrmaIrmaportretten-4848[1]

Ik ben afgestudeerd als verloskundige in 1990, nog net 21 jaar oud. Na enkele jaren gewerkt te hebben als waarneemster werk ik sinds januari 1994 in deze praktijk. Er zijn drie onderbrekingen geweest in de afgelopen jaren. Twee keer een zwangerschapsverlof en een tijdelijke verhuizing van anderhalf jaar naar Amerika. Ik ben heel blij dat we een eigen pand tot onze beschikking hebben om alle verloskundige zorg te kunnen bieden op één locatie.  De praktijk wordt zo al snel een vertrouwde plek.   Het biedt ons ook de mogelijkheid te blijven ontwikkelen en dat komt de zorg ten goede. Ik ben op dit moment bezig om de master gezondheidswetenschappen aan de VU in Amsterdam te halen met als specialisatie-vak verloskunde. Ik hoop door verder te studeren een positieve bijdrage aan de Nederlandse verloskunde te kunnen leveren!

 

Baby AnkieAnkieportretten-4844[1]

Ik heb altijd al in Assen gewoond en was blij hier vast werk te vinden. Ik ben afgestudeerd toen hoogzwanger was van mijn dochter. Ik kon direct na mijn zwangerschapsverlof beginnen in team A! Dat was in 2009. Ik heb in 2011 een zoon gekregen en ben in mei 2014 van mijn derde kindje bevallen. Door de fijne collega’s en de ontspannen samenwerking met het ziekenhuis  kan ik mijn werk op een relaxte manier doen. Al is het soms best hectisch, het is voor mij goed te combineren met een gezin met kleine kinderen.  In de praktijk houd ik me bezig met social media. Het is leuk om naast het inhoudelijke deel van de verloskunde zwangeren op de hoogte te houden van alle veranderingen in en om de praktijk.

 

Baby Yvonne

 Yvonneportretten-4852[1]

Ik ben geboren in 1968 en heb drie dochters. Ik ben sinds 1990 verloskundige en binnen een jaar werkte ik in Assen waar ik had waargenomen. Toen werkten wij met drie verloskundigen in heel Assen, een heel verschil! Ik ben blij dat we nu meer tijd voor de mensen hebben dan 20 jaar geleden, wat dat betreft is er veel in positieve zin veranderd. Door te kiezen voor twee teams van drie verloskundigen is de zorg toch nog heel persoonlijk gebleven. Het fijne van twee teams is ook dat we elkaar altijd kunnen bellen als er toevallig twee mensen tegelijk snel hulp nodig hebben. Samen met Carolien maak ik de 20-weken echo’s op de praktijk. Dit is een mooie aanvulling die het werk nog completer maakt.

 

Team B

Baby HarriëtHarriëtportretten-4839[2]

Na mijn afstuderen in 1999 ben ik meteen terechtgekomen in Assen. Inmiddels ben ik zelf de gelukkige moeder van een dochter en een zoon en vind ik het heerlijk werken en wonen in Assen. Met name het kleinschalige werkgebied van de praktijk vind ik erg plezierig; we kunnen zo snel bij de mensen zijn en daardoor heel laagdrempelig verloskundige zorg bieden. Ik vind het heel belangrijk dat je als zwangere en partner altijd bij ons terecht kunt voor advies en geruststelling. Het vertrouwen dat opgebouwd wordt tijdens de zwangerschap vind ik iets heel waardevols.  In de praktijk verzorg ik de vroege voorlichtingsavonden. Tijdens zo’n avond kan ik een deel van mijn enthousiasme overbrengen op de zwangeren en hun partners en hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan een gezonde zwangerschap en een voorspoedige bevalling.

Baby CarolienCarolienportretten-4859[1]

Na mijn afstuderen in 2005 ben ik als 23-jarige verloskundige eerst twee jaar aan het werk geweest als waarneemster in verschillende praktijken. In november 2007 kon ik aan het werk in deze praktijk en daar was en ben ik heel blij mee. Vanaf die tijd zijn er de nodige veranderingen geweest in onze praktijk, waaronder de introductie van de echo’s. Ik maak samen met Yvonne de  20-weken echo’s op de praktijk. Het is een geweldige aanvulling op mijn verloskundig werk en het is fijn om onze zwangeren van het prille begin van de zwangerschap tot en met de periode na de geboorte van het kindje te kunnen begeleiden en haar en haar partner onder andere via de echo kennis te laten maken met hun kindje! In 2012 ben ik voor het eerst moeder geworden van een dochter. In 2013 werd mijn tweede dochter geboren en in januari 2016 heb ik een zoon gekregen.

 

Nienke 250x300

portretten-4855[1]

Nienke

Ik ben in juni 2013 vaste collega geworden in team B. De jaren daarvoor werkte ik al als waarneemster in deze praktijk. Ik wist dus goed waar ik terecht zou komen! Daarnaast werk ik ook als verloskundige hier in het WZA. Deze combinatie is voor mij een hele leuke mix van alle verloskundige aspecten. Dat alles helemaal ongecompliceerd kan verlopen zie ik op de praktijk. In het ziekenhuis zie ik juist de bijzondere zwangerschappen en bevallingen. Ik ben in 2014 en in 2016 bevallen van een zoon. In de praktijk regel ik de zaken rond Pretecho bureau Assen. Ik vind het leuk om zwangeren en hun partner de kans te geven om in een vertrouwde omgeving naar hun kindje te kijken. Wil je daar meer over weten kijk dan op www.pretechoassen.nl.

Wij zijn aangesloten bij de Koninklijke Organisatie van Verloskundigen